30 Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 Lengkap Dengan Kunci Jawabannya

Date:

Share post:

Bagi anda yang mencari contoh soal UAS bahasa Inggris kelas 7 semester 1, maka anda tepat berada di artikel ini dimana anda bisa menyimak contoh soal lengkap dengan kunci jawabannya.

Meskipun banyak siswa yang mengalami kesulitan dan menganggap bahwa bahasa inggris adalah pelajaran yang sulit, namun pada dasarnya bahasa inggris mudah dipahami asalkan dipelajari dengan sungguh-sungguh dimana tujuan mata pelajaran bahasa inggris diajarkan di bangku sekolah diharapkan para siswa lebih memahami kosa kata dan lebih memahami cara menggunakannya dalam percakapan sehari-hari.

Jika anda sedang bersiap menghadapi ujian UAS Bahasa Inggris dan ingin memiliki persiapan yang baik saat ujian nantinya, maka anda bisa melatih diri anda dengan mengerjakan contoh-contoh soal agar anda bisa mendapatkan nilai terbaik saat ujian sesuai yang anda idam-idamkan.

Oleh karena itu kali ini kami akan membagikan contoh soal UAS bahasa Inggris kelas 7 semester 1 lengkap dengan kunci jawabannya yang bisa anda simak sebagai berikut.

Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 1 Dan Kunci Jawabannya

Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7

Text for questions number 1-2

Hello my name is Doni. I was born twelve years ago in Bandung. I live at Jln. Ahmad Yani number 49 Magelang, and every afternoon I take English course. My favourite song is “She will be loved”. My father is a teacher of SMP N 1 Seputih Agung.

1. What is Doni’s hobby?

a. dancing
b. listening music
c. Swimming
d. Painting

Jawaban : B

2. Where does Doni come from?

a. Bandung
b. Magelang
c. SMP 5 Bandung
d. Jln. Ahmad Yani no. 49

Jawaban : B

Read the dialog carefully to answer no 3-4

Mr. Joko Susilo, biology teacher is going to the laboratory, meets Yudho at break time.
Yudho: Good morning , sir
Mr. Joko: Good morning Wahyu, why are you in hurry ?
Yudho: I am going to library ,sir. I want to borrow some books to read.
Mr. Joko: Great, How diligent you are !
Yudho: thank you, sir. Sorry, I must go now. See you
Mr. Joko: see you.

Baca juga  5 Terapi Sederhana untuk Meningkatkan Konsentrasi Anak

3. When do you think the dialog happen?

a. In the afternoon
b. In the evening
c. In the morning
d. In the night

Jawaban : C

4. Where does the dialog take place?

a. In the library
b. In the laboratory
c. In the canteen
d. At school

Jawaban : D

5. Complete the dialog below!

Lia: Morning, dad.
Mr. Fadli: Morning, dear. Your right eye is red. Are you all right?
Lia: I have………. dad.
Mr. Fadli: Don’t rub it. Let me put eye drops in your eyes.
Lia: Thanks, dad.

a. Sore throat
b. Sore eye
c. Backache
d. Headache

Jawaban : B

6. Complete the dialog below!

Mr. Yono: What is your name ?
Hendi: My name is Hendi
Mr. Yono: How do you ………. it ?
Hendi: h–e-n-d-i.

a. Speak
b. Spell
c. Tell
d. Read

Jawaban : B

7. Complete the following sentence below!

This month is May, next month is……. and last month was……..

a. June, April
b. July, April
c. June, July
d. June, August

Jawaban : A

8. Complete the dialog below!

Ani: what time do you have lunch?
Tommy: at ………………..

a. 6 am
b. 1 pm
c. 8 pm
d. 10 am

Jawaban : B

9. When is national education day celebrated in Indonesia?

a. On December 22
b. On June 1
c. On October 5
d. On May 2

Jawaban : D

10. Complete the following sentence below!

Now, your father is going to……. He want to save his money.

a. Hospital
b. Pos Office
c. Bank
d. Market

Jawaban : C

11. Today is Friday, I will go to Jakarta tomorrow. What is tomorrow ?

a. Sunday
b. Thursday
c. Saturday
d. Wednesday

Jawaban : C

12. Complete the dialog below!

Dodi: Mom, this is Rio, my classmate. Rio, this is my Mother.
Dodi’s mother: Nice to meet you, Rio
Rio : ……………………………………..

a. I am fine
b. Thank you
c. Good bye
d. Nice to meet you, too

Baca juga  Begini Biaya Kuliah S1 UI Program Reguler Dan Jurusannya

Jawaban : D

13. Complete the dialog below!

Rini: What do you usually do after arriving from the school?
Alvin: I usually…….

a. Have a dinner
b. Have breakfast
c. Take a nap
d. Take a break

Jawaban : C

14. Which one of the following expressions is regarded as greeting?

a. Thank you
b. I’m fine, thanks
c. Good morning
d. Good bye

Jawaban : C

15. Complete the dialog below!

Soni: Why are you holding your stomach? What’s the matter, Lidia?
Lidia: I have a………. I ate too many chilies.
Soni: Let’s go to the medical room now.
Lidia: O.K.

a. Toothace
b. Headache
c. Backache
d. Stomachache

Jawaban : D

Read the Monolog to answer no 16 – 17

Hi friends, my name is Ronaldo. This is my daily activities for a week after school. On Monday, I join an English club. On Tuesday, I learn to cook in the kitchen. On Wednesday, I play badminton. On Thursday, I read my favourite stories. On Friday, I visit my grandparents. On Saturday, I go jogging. On Sunday, I go to supermarket to have window shopping.

16. On what days does Ronaldo do sports?

a. Wednesday and Saturday
b. Monday and Friday
c. Tuesday and Sunday
d. Sunday and Wednesday

Jawaban : A

17. Today is Wednesday, tomorrow will be ………

a. Tuesday
b. Thursday
c. Friday
d. Saturday

Jawaban : B

18. Complete the dialog below!

Arthur: Polly, could you accompany me to a bookstore?
Polly: Certainly.
Arthur: …………….
Polly: Nevermind.

a. I’m sorry
b. You’re wellcome
c. Thank you
d. Very well, thanks

Jawaban : C

19. Complete the dialog below!

Big brother: Can you help me to sweep the backyard, bro?
Little brother: my pleasure
Big brother: Thanks my brother
Little brother: …………………………

a. You don’t have to say it.
b. It’s ok, dear
c. Good luck
d. Get well soon

Jawaban : A

20. My father will go to bandung on Sunday, and he will back to lampung after Sunday. What is the day after Sunday?

Baca juga  Contoh Soal PAS UAS IPS Kelas 9 Semester 2 Serta Kunci Jawabannya

a. Monday
b. Wednesday
c. Tuesday
d. Thursday

Jawaban : A

21. Give the right answer to the question below!

Question: How old are you and where do you live?
Answer: ……

a. I’m 12 years old and I live on Jalan Merdeka Jakarta
b. I’m 12 years old and I live with my parent
c. I’m 12 years old and I live happy
d. I’m student and I live on Jalan Sukarame

Jawaban: A

22. Andini is a girl. …. likes reading.

a. He
b. I
c. You
d. She

Jawaban: D

23. Novianto is a boy. ….likes mobile gaming.

a. He
b. I
c. You
d. She

Jawaban: A

24. Bowo and Joko love playing badminton. ….. usually play badminton on Saturday night.

a. He
b. They
c. She
d. We

Jawaban: B

25. Himawari has …. to drink.

a. meal
b. water
c. rice
d. donuts

Jawaban: A

26. It is rice. It’s…..

a. hot and sweet
b. bitter
c. spicy and greasy
d. plain adn sticky

Jawaban: D

27. I love corn soup. It’s ….

a. spicy
b. sticky
c. creamy
d. tasty

Jawaban: C

28. My favorite meal is Nasi Goreng. It’s ….. and a bit grreasy.

a. spicy
b. savory
c. nice
d. tasty

Jawaban: B

29. Pecel is a traditional Javanese salad. Its consists of various boiled…..

a. rice
b. meat
c. vegetables
d. peanut

Jawaban: C

30. Choose the correct a/an in the following sentences!

(1) Hadi needs (a/an) oven to bake the cake.
(2) Would you like (a/an) pack of potato chips?
(3) Can I have (a/an) bowl of soup, please?

a. an, a, a
b. an, an, an
c. an, a, an
d. a, an, a

Jawaban: A

Demikian informasi mengenai contoh soal UAS bahasa Inggris kelas 7 semester 1 yang bisa menjadi bahan pelatihan anda dirumah agar mendapatkan nilai terbaik saat ujian nantinya. Semoga berguna dan bermanfaat.

Budi Hermawan
Budi Hermawanhttps://saikinews.com
Penulis artikel dan kontributor berita yang berpengalaman dengan tulisan yang informatif dan mennginspirasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

9 Cara Mengatasi Mata Perih, Jangan Asal Kucek!

Apakah mata anda terasa perih dan membuat anda kesulitan untuk melihat dengan baik? jangan kuatir, sebab pada kesempatan...

10 Tips Traveling Murah ke Korea Selatan, Hemat dan Ramah di Kantong

Apakah anda berencana liburan ke luar negeri atau tepatnya di Korea Selatan? maka jangan lewatkan tips traveling murah...

5 Game Bertema Anjing Seru Dimainkan di HP Android, Lucu dan Bikin Gemas

Anjing adalah salah hewan peliharaan favorit banyak orang dan jika anda termasuk pecinta anjing, maka jangan lewatkan rekomendasi...

7 Game Membangun Desa Seru dan Terbaik di Hp Android

Seperti biasa kami akan membagikan rekomendasi game seru untuk anda mainkan di Hp android anda, dan pada kesempatan...